maanantai 18. helmikuuta 2013

Tarvitsemisen vaikeudesta, osa 2

Toiselta laidalta mutta niin ikiaikaisen kauniisti ja intensiivisesti: käykääpä katsomassa tai kaivakaa jostain esiin Anna Kareninan kipeän upea tuore brittielokuvaversio (ohj. Joe Wright)!

Tämä traileri ei tee täyttä oikeutta loistavan näyttämöfilmatisoinnin vauhdikkaalle nokkeluudelle mutta jotain olennaisen riipaisevaa hahmoista tatuoituu verkkokalvolle:

http://fi.filmtrailer.com/cinema/10583/Anna+Karenina+leffa+elokuva+traileri.html

Intohimo, kaipuu, kunnia - hurjat tunteet, jotka johtavat roolien särkymiseen ja väistämättömään tuhoon. Vastavoimana juurevasta maalaismaisemasta nouseva vaatimattomuus, lempeys ja aitous, jonka valinneiden ohimoita valaisee onni... Näinköhän on?

Mutta juna kulkee...

2 kommenttia:

 1. Onhan näissä sitä tunteiden paloa ja loistavia pukuja mutta jostain syystä en pysty sisäistämään tämän tyyppisiä juttuja...se meikäläisessä asuva ryhmyotsainen luolamies viittaa kintaalla näille, kenties tyhmyyttään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niitä ehkä kannatakaan yrittää sisäistää mutta joskus on mahtavaa kellua aallolla ja antaa visuaalisen virran viedä. Tämä oli poikkeuksellisen vahvasti viestivä toteutus, ei todellakaan mikään kermakakkupukudraama - mutta taustalla onkin itse Leo Tolstoi, joka ei todellakaan ollut mikään chick-lit-kirjailija.

   Minuun kolahti se sujuvuus, jolla todellakin teatterilavasteisiin sijoitettu tarina kulki. Plus kiihko. Ja se hirveä, suorastaan tappava turhautuminen, johon rakkauden umpikuja ihmisen ajaa. On aina ajanut. Luolamiestenkin aikaan...

   Poista